Carwash voor schepen

‘Vuil op de bodem van een schip zorgt voor frictie tijdens het varen. Dat betekent een hoger brandstofverbruik en meer uitstoot. De meeste rederijen halen eens per vijf jaar een boot helemaal uit het water om de bodem schoon te maken en opnieuw te verven. Dat is duur en duurt erg lang’, legt Peruzzi uit. ‘Wij hebben een slimmere oplossing via onze carwash voor schepen. In twee uur tijd maken we daarmee de bodem van een schip van 50 meter schoon. We kunnen alle typen schepen aan. Nu zijn we op zoek naar shipowners die ons prototype willen gebruiken. Die wordt geïnstalleerd in Rotterdam.’

Wij hebben een slimmere oplossing via onze carwash voor schepen.

Het milieu is een regelmatig terugkerend thema bij de start-ups. Zo heeft ECOncrete een natuurlijke betonnen structuur ontwikkeld die gebruikt kan worden voor kademuren in havens. Mede-oprichter Shimrit Perkol-Finkel uit Israël: ‘We gebruiken wereldwijd veel betonnen structuren in het water. Dat heeft flinke invloed op het milieu, want dat is de leefplaats van vis en planten. Onze oplossing is biologisch en het beton heeft extra oppervlakte waar organismen op kunnen groeien. Dat brengt betonnen structuren ‘tot leven’. We gaan nu van demonstratie naar daadwerkelijke grootschalige installatie wereldwijd.’

Nieuwsblad Transport’s original article

By | 2018-07-17T12:40:51+02:00 June 20th, 2018|News|